12.03.2018.

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel susreli su se s novim veleposlanikom SAD-a W. Robertom Kohorstom.

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel susreli su se s novim veleposlanikom SAD-a W. Robertom Kohorstom. Sastanku su prisustvovali i predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, vojni ataše Robert Mathers i savjetnica veleposlanstva Wylita Bell.

Na susretu se razgovaralo o suradnji s SAD-om u različitim područjima. Župan Zlatko Komadina veleposlaniku je izložio stratešku poziciju i ekonomske perspektive županije te razgovarao o unaprjeđenju međusobne suradnje. Razgovaralo se i o LNG terminalu, pri čemu je veleposlanik izrazio puno razumijevanje za potrebom nastavka komunikacije središnjih vlasti s lokalnom zajednicom.

Američki veleposlanik se zahvalio na prijemu, navodeći kako mu je ovo već treći posjet Rijeci. Posjetio je i brodogradilište Viktor Lenac gdje se nalazi jedan brod američke ratne flote na remontu te je izrazio uvjerenje da će i budući dolasci američkih brodova u Viktor Lenac biti od koristi i za SAD i za riječko područje.

Detaljnije o susretu Župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela s veleposlanikom SAD-a W. Robertom Kohorstom možete pročitati OVDJE .